top of page

TIPS & PARTNERS

ONZE PARTNERS
Bent u opzoek naar diensten voor ouderen?
Wij adviseren de volgende partners;

 
Botika di Servisio – medicatie bestellen via whatsapp +5999 5272545
Carlos Pinto elderly personal trainer / aquatherapie + 59996954423
Carin Cares – medische thuiszorg/ medical alarm +5999 7676130
Lab de Med – laboratorium diensten +5999 7361030
Germine Pro foot – medisch pedicure + 5999 6918008
Consulting Niessen – advies en coaching voor ouderen en hun familieleden + 5999 6878757

[ WOONKAMER TIPS]

Een opgeruimde, efficiënte woonkamer is het beste om op zijn plaats ouder te worden, dus help uw geliefde een schone, eenvoudige meubelopstelling te creëren die gemakkelijk te navigeren is en geen rommel houdt.

Net als in badkamers kunnen handgrepen erg handig zijn in de woonkamer, vooral aan de muren naast de bank of stoel waar je geliefde graag zit, omdat ze het opstaan gemakkelijker maken.

Liftstoelen zijn ook een goede zaak om naar te kijken, omdat ze ook het opstaan uit meubels veiliger maken. Als uw ouder wordende geliefde een rollator gebruikt, zorg er dan voor dat u de kamer zo indeelt dat dit gemakkelijk kan worden aangepast, zodat ze hun stabiliteit niet in gevaar brengen tijdens het manoeuvreren door de ruimte.

[BADKAMER TIPS]

Badkamers kunnen voor veel oudere volwassenen moeilijk te navigeren zijn, maar er is een veelvoud aan opties om ze gebruiksvriendelijker te maken.

Indien mogelijk, overweeg om een inloopdouche te installeren, zodat uw geliefde niet over het bad hoeft te stappen om te gaan douchen.

Douchestangen zijn een geweldige aanvulling om het evenwicht te vergemakkelijken, en stoelen (permanent of opvouwbaar) zijn een must voor oudere volwassenen die moeite hebben om op eigen benen te staan.

Andere tips voor het ontwerpen van badkamers zijn onder meer het installeren van een handdouche voor een betere wendbaarheid en een rek of een doucherek om toiletartikelen toegankelijker te maken.

Ook voor volwassenen met beperkte mobiliteit kan een toilet op comforthoogte een enorm verschil maken. Om vallen te voorkomen, kunt u overwegen antislipmatten op de vloer in de douche te plaatsen en eventuele gladde vloertegels te vervangen met anti-slip tegels.

[KEUKEN TIPS]

Aandacht voor de keuken is zo belangrijk, vooral als je geliefde graag tijd doorbrengt in de keuken om te koken. Het is een goed idee om te investeren in een zachtere vloer die zachter is voor de gewrichten en het staan comfortabeler maakt.

Antivermoeidheidsmatten zijn een goede optie, maar zorg ervoor dat ze antislip zijn en een niet-gekrulde, afgeschuinde rand hebben om de kans op struikelen te verkleinen.

Investeren in een stevige kruk waar je geliefde op kan zitten terwijl ze koken kan goed werken. Overweeg ook om de verlichting aan te passen, zoals boven de wasbak en aanrecht, aangezien een slecht verlichte ruimte het risico kan vergroten dat uw geliefde zichzelf snijdt met een mes terwijl hij groenten hakt of zichzelf verbrandt op het fornuis.

Als uw geliefde in een rolstoel zit, overweeg dan om een lage aanrecht of een verrijdbare spoelbak te installeren voor een veiligere en gemakkelijkere toegang.

bottom of page